EMRLingua: extra middelen om Duits en Frans te leren
13.07.21

In maart is het Interreg-project EMRLingua gestart, waarmee de buurtalen Duits, Frans en Nederlands worden bevorderd. Via EMRLingua zijn extra middelen beschikbaar voor grensoverschrijdende ontmoetingen, uitwisselingen, bezoeken en stages in de Euregio Maas-Rijn (EMR). Zo komen leerlingen op een natuurlijke manier in contact met de buurtaal, de regio en de sprekers van de buurtaal. Ze ervaren dat Duits en Frans niet zomaar schoolvakken zijn, maar dat taal een communicatiemiddel is dat deuren opent. Ook met het oog op hun toekomstige studie en werk.

lees verder
Subsidieregeling Euregionaal Onderwijs loopt af
13.07.21

De subsidieregeling Euregionaal Onderwijs van de Provincie Limburg loopt binnenkort af. Volgend schooljaar vindt een evaluatie plaats over de resultaten van de regeling. Projecten kunnen nog worden ingediend tot en met 30 juli 2021.

lees verder >
Nieuwe opleiding Gilde International voor mbo-studenten
17.03.21

In Limburg ligt de wereld aan onze voeten en kunnen we Duitsland en België bijna aanraken. We doen er alleen vaak (te) weinig mee, professioneel gezien. Toegegeven, een internationale carrière is niet voor iedereen weggelegd, maar het is te gek als je die ambitie wel hebt. Limburg leent zich hier bij uitstek voor. Gilde Opleidingen springt daarop in met haar nieuwe opleiding Gilde International. Uniek in mbo-land.

lees verder >
Grenzeloos aan de slag met Euregionaal Onderwijs
17.03.21

De Provincie Limburg vindt het belangrijk dat leerlingen in het onderwijs zien hoe onmisbaar buurtalen en euregionale cultuuraspecten zijn. Daarom heeft de Provincie de subsidieregeling Euregionaal Onderwijs 2020-2021.

lees verder >
Interreg-project EMR-Lingua kan van start
17.03.21

De Euregio Maas-Rijn heeft de aanvraag EMR-Lingua binnen het Interreg-programma goedgekeurd. In het project wordt gewerkt aan het verduurzamen en ondersteunen van de buurtalen in de Euregio Maas-Rijn. Dat gebeurt via een aantal werkpakketten.

lees verder >