De euregio rijn-maas-noord neemt platform Euregio Onderwijs over
30.03.22

Tot nu toe verzorgden de Provincie Limburg en de Expertgroep Euregionaal Onderwijs samen deze nieuwsbrief en de website euregioonderwijs.nl. Omdat de subsidieregeling Euregionaal Onderwijs afliep, is de Provincie op zoek gegaan naar een nieuwe eigenaar voor het platform. De organisatie euregio rijn-maas-noord zal vanaf nu de website, nieuwsbrief en social media verzorgen.

lees verder
Maak kennis met de euregio rijn-maas-noord
30.03.22

De euregio rijn-maas-noord zet zich sinds 1978 in om de Europese integratie tastbaar te maken voor de Nederlandse en Duitse inwoners in dit gebied. Ze wil het wederzijdse begrip versterken, de contacten verdiepen en samenwerking stimuleren.

lees verder >
Expertisecentrum voor kansen in euregionaal onderwijs
30.03.22

Op het gebied van onderwijs werken projecten, initiatieven en expertisecentra binnen de euregio-gebieden al goed met elkaar samen. Maar dit kan nog beter. Daarom wil de euregio rijn-maas-noord een euregionaal expertisecentrum opzetten.

lees verder >
Interreg-project EMR-Lingua kan van start
17.03.21

De Euregio Maas-Rijn heeft de aanvraag EMR-Lingua binnen het Interreg-programma goedgekeurd. In het project wordt gewerkt aan het verduurzamen en ondersteunen van de buurtalen in de Euregio Maas-Rijn. Dat gebeurt via een aantal werkpakketten.

lees verder >
Nieuwe Grenslandagenda 2020/2021 voorgesteld
19.01.21

Tijdens de tweede editie van de Grenslandconferentie voor Nederland en Nordrhein-Westfalen (NRW) is de nieuwe Grenslandagenda 2020/2021 voorgesteld. De gezamenlijke aanpak van de coronapandemie is een van de prioriteiten op de agenda. Daarvoor kijken we naar nu, maar zeker ook naar de toekomst. Het openhouden van onze grenzen is daarbij belangrijk. De tweede Grenslandconferentie vond plaats op afstand. Een terugblik én vooruitblik.

lees verder >