Interreg-project EMR-Lingua kan van start
17.03.21

De Euregio Maas-Rijn heeft de aanvraag EMR-Lingua binnen het Interreg-programma goedgekeurd. In het project wordt gewerkt aan het verduurzamen en ondersteunen van de buurtalen in de Euregio Maas-Rijn. Dat gebeurt via een aantal werkpakketten.

lees verder
Nieuwe Grenslandagenda 2020/2021 voorgesteld
19.01.21

Tijdens de tweede editie van de Grenslandconferentie voor Nederland en Nordrhein-Westfalen (NRW) is de nieuwe Grenslandagenda 2020/2021 voorgesteld. De gezamenlijke aanpak van de coronapandemie is een van de prioriteiten op de agenda. Daarvoor kijken we naar nu, maar zeker ook naar de toekomst. Het openhouden van onze grenzen is daarbij belangrijk. De tweede Grenslandconferentie vond plaats op afstand. Een terugblik én vooruitblik.

lees verder >
Grenzen verdwenen
10.11.20

Het enige echte grensoverschrijdende bedrijventerrein van Nederland ligt in Limburg: Avantis in Heerlen en Aachen. Op een steenworp afstand doet Eurode Business Center het prima als grensoverschrijdend dienstencentrum. Het aantal Limburgers dat elke ochtend gaat werken over de grens groeit. Andersom verwelkomen Limburgse instellingen en bedrijven veel medewerkers met de Vlaamse, Waalse of Duitse nationaliteit.

lees verder >
Grenzeloos aan de slag met Euregionaal Onderwijs
10.11.20

De Provincie Limburg vindt het belangrijk dat leerlingen in het onderwijs zien hoe onmisbaar buurtalen en euregionale cultuuraspecten zijn. Daarom is de Provincie de subsidieregeling Euregionaal Onderwijs 2020-2021 gestart.

lees verder >
Grenssteden gebaat bij grenzeloos Europa
23.05.19

Steeds meer mensen trekken naar de Randstad en verlaten grenssteden als Roosendaal en Delfzijl. Dat komt onder meer doordat er in de grenssteden te weinig banen zijn.

lees verder >