Limburg is een smalle provincie met brede mogelijkheden. Kijken we om ons heen dan zien we grenzen, maar we zien vooral ook een enorme potentie. De wereld ligt aan onze voeten. Maar hoe kunnen we zo optimaal mogelijk gebruik maken van de unieke kansen die voor onze provincie voor het grijpen liggen?

De jeugd heeft de toekomst, dat weten we allemaal. Om de lokale en regionale economie te stimuleren moeten we onze jongeren helpen om grenzen te verleggen. Door als overheid geen grens te zien en daarmee de mogelijkheden in ons smalle stukje Nederland enorm te vergroten.

De rol die voor de overheid is weggelegd is die van de aanjager en inspirator. Scholen die Euregio Onderwijs omarmen op de meest effectieve manier faciliteren en vervolgens ook de successen die geboekt worden, uitdragen.

Welke jongeren hebben hun weerbaarheid vergroot en hun kansen gepakt in onze provincie en in de Euregio? Welke bedrijven kijken over de grenzen heen en welke mogelijkheden liggen er op economisch vlak in de Euregio?

Samen kunnen we Limburg op de kaart zetten als een provincie met grenzeloze mogelijkheden.

Video: De Bende van Aken