Limburg is een smalle provincie met brede mogelijkheden. Kijken we om ons heen dan zien we grenzen, maar we zien vooral ook een enorme potentie. De wereld ligt aan onze voeten. Maar hoe kunnen we zo optimaal mogelijk gebruik maken van de unieke kansen die voor alle scholen en onderwijsinstellingen in onze provincie, van primair onderwijs tot en met HBO, voor het grijpen liggen?

De jeugd heeft de toekomst, dat weten we allemaal. Om de lokale en regionale economie te stimuleren moeten we onze jongeren helpen om grenzen te verleggen. Door als overheid geen grens te zien en daarmee de mogelijkheden in ons smalle stukje Nederland enorm te vergroten.

De rol die voor de overheid is weggelegd is die van de aanjager en inspirator. Scholen die Euregio Onderwijs omarmen op de meest effectieve manier faciliteren en vervolgens ook de successen die geboekt worden, uitdragen. Gemeenten kunnen actief ondersteunen door hun gemeentelijke Euregionale contacten in te zetten om het voor scholen gemakkelijker te maken om contacten te leggen. Vaak helpt het als de burgemeester zo'n initiatief ondersteunt.

Samen kunnen we Limburg op de kaart zetten als een provincie met grenzeloze mogelijkheden, voor docenten en scholen én voor leerlingen en studenten.