In een kleine straal rondom onze provincie wordt zowel Duits als Frans gesproken, naast Engels als voertaal in diverse bedrijven. Wanneer we met een open blik kijken naar deze enorme potentie, kunnen we een nieuwe dimensie geven aan onderwijs. Studenten willen praktisch bij de hand genomen worden. Spelenderwijs met de taal bezig zijn, ook de cultuur en de mens leren kennen, in contact komen met buren, competenties en vakgerichte vaardigheden in buurlanden ontdekken, en zo grenzen verleggen. We kunnen een kijkje in de keuken bij de buren nemen, maar ook het eigen Limburgse onderwijsaanbod euregionaal inrichten.

De contacten die door Euregio Onderwijs ontstaan, zijn daarnaast een enorme plus. Je haalt letterlijk de wereld binnen. Zo bereidt je jongeren voor op het werken in een euregionale context zodat ze in staat zijn om baankansen aan de andere kant van de grens te verzilveren.

Er zijn diverse subsidieregelingen beschikbaar voor Euregio Onderwijs en de predicaten Euregioprofielschool en Euregioschool bieden als keurmerk een voordeel bij het werven van leerlingen. Zo ben je toekomstgericht bezig en kun je op een gemakkelijke en leuke manier je onderwijsaanbod verrijken.