Nova Montessori ontvangt onderscheiding als Euregioprofielschool
25.04.24

Eerste Nederlandse basisschool in de euregio rijn-maas-noord gecertificeerd als Euregioprofielschool!

Op 23 april is Nova Montessori in Venlo als eerste Nederlandse basisschool in de euregio rijn-maas-noord gecertificeerd als Euregio-profielschool. De school geeft Duits in de bovenbouw (groep 8) en staat in regelmatig contact met de Schule am See in Lobberich Stadt Nettetal, waar Nederlands wordt onderwezen. Het doel is om de buurtaal te onderwijzen aan de hand van praktische onderwerpen zoals eten en drinken en Kerstmis. Nederlandse basisscholen mogen sinds een half jaar ook certificering aanvragen. Afdelingshoofd Thomas Bongartz hoopt dat nog meer Duitse en Nederlandse basisscholen hierdoor partnerschappen zullen aangaan.

Meer informatie over Euregioprofielscholen vindt u hier.

lees verder
Eerste grensoverschrijdende onderwijssymposium was een groot succes
01.02.24

Het eerste grensoverschrijdende onderwijssymposium werd met veel lof van de deelnemers ontvangen. Interessante en diverse workshops maakten het gemakkelijk voor belanghebbenden in het onderwijs om met elkaar in contact te komen en expertise uit te wisselen. Ook het pauzeprogramma voor informele uitwisseling, dat werd georganiseerd door de studenten van het Gilde, werd goed bezocht. Bezoekers en organisatoren zijn het erover eens: het symposium is zeker voor herhaling vatbaar. Het versterkt het netwerk en de uitwisseling.

lees verder >
Eerste euregionaal onderwijssymposium
16.01.24

We zijn verheugd dat het eerste euregionale onderwijssymposium zal plaatsvinden in Venlo op 18 januari 2024. Tal van deelnemers hebben zich aangemeld om deel te nemen aan informatieve workshops en nieuwe contacten te leggen.

lees verder >