Nieuwe opleiding Gilde International voor mbo-studenten
17.03.21

In Limburg ligt de wereld aan onze voeten en kunnen we Duitsland en België bijna aanraken. We doen er alleen vaak (te) weinig mee, professioneel gezien. Toegegeven, een internationale carrière is niet voor iedereen weggelegd, maar het is te gek als je die ambitie wel hebt. Limburg leent zich hier bij uitstek voor. Gilde Opleidingen springt daarop in met haar nieuwe opleiding Gilde International. Uniek in mbo-land.

lees verder
Grenzeloos aan de slag met Euregionaal Onderwijs
17.03.21

De Provincie Limburg vindt het belangrijk dat leerlingen in het onderwijs zien hoe onmisbaar buurtalen en euregionale cultuuraspecten zijn. Daarom heeft de Provincie de subsidieregeling Euregionaal Onderwijs 2020-2021.

lees verder >
Interreg-project EMR-Lingua kan van start
17.03.21

De Euregio Maas-Rijn heeft de aanvraag EMR-Lingua binnen het Interreg-programma goedgekeurd. In het project wordt gewerkt aan het verduurzamen en ondersteunen van de buurtalen in de Euregio Maas-Rijn. Dat gebeurt via een aantal werkpakketten.

lees verder >
Nieuwe Grenslandagenda 2020/2021 voorgesteld
19.01.21

Tijdens de tweede editie van de Grenslandconferentie voor Nederland en Nordrhein-Westfalen (NRW) is de nieuwe Grenslandagenda 2020/2021 voorgesteld. De gezamenlijke aanpak van de coronapandemie is een van de prioriteiten op de agenda. Daarvoor kijken we naar nu, maar zeker ook naar de toekomst. Het openhouden van onze grenzen is daarbij belangrijk. De tweede Grenslandconferentie vond plaats op afstand. Een terugblik én vooruitblik.

lees verder >
Nuffic onderzocht internationalisering mbo-studenten
18.01.21

Welke activiteiten op het gebied van internationalisering zijn er in het mbo? En wat is de meerwaarde voor mbo-instellingen in de grensregio? Hoe kunnen mbo-studenten worden gestimuleerd om te studeren in Duitsland en andersom? Nuffic deed hier onderzoek naar.

lees verder >