De euregio rijn-maas-noord neemt platform Euregio Onderwijs over
30.03.22

Tot nu toe verzorgden de Provincie Limburg en de Expertgroep Euregionaal Onderwijs samen deze nieuwsbrief en de website euregioonderwijs.nl. Omdat de subsidieregeling Euregionaal Onderwijs afliep, is de Provincie op zoek gegaan naar een nieuwe eigenaar voor het platform. De organisatie euregio rijn-maas-noord zal vanaf nu de website, nieuwsbrief en social media verzorgen.

lees verder
Maak kennis met de euregio rijn-maas-noord
30.03.22

De euregio rijn-maas-noord zet zich sinds 1978 in om de Europese integratie tastbaar te maken voor de Nederlandse en Duitse inwoners in dit gebied. Ze wil het wederzijdse begrip versterken, de contacten verdiepen en samenwerking stimuleren.

lees verder >
Expertisecentrum voor kansen in euregionaal onderwijs
30.03.22

Op het gebied van onderwijs werken projecten, initiatieven en expertisecentra binnen de euregio-gebieden al goed met elkaar samen. Maar dit kan nog beter. Daarom wil de euregio rijn-maas-noord een euregionaal expertisecentrum opzetten.

lees verder >
EMRLingua: extra middelen om Duits en Frans te leren
13.07.21

In maart is het Interreg-project EMRLingua gestart, waarmee de buurtalen Duits, Frans en Nederlands worden bevorderd. Via EMRLingua zijn extra middelen beschikbaar voor grensoverschrijdende ontmoetingen, uitwisselingen, bezoeken en stages in de Euregio Maas-Rijn (EMR). Zo komen leerlingen op een natuurlijke manier in contact met de buurtaal, de regio en de sprekers van de buurtaal. Ze ervaren dat Duits en Frans niet zomaar schoolvakken zijn, maar dat taal een communicatiemiddel is dat deuren opent. Ook met het oog op hun toekomstige studie en werk.

lees verder >
Subsidieregeling Euregionaal Onderwijs loopt af
13.07.21

De subsidieregeling Euregionaal Onderwijs van de Provincie Limburg loopt binnenkort af. Volgend schooljaar vindt een evaluatie plaats over de resultaten van de regeling. Projecten kunnen nog worden ingediend tot en met 30 juli 2021.

lees verder >