Docenten en scholen zetten zich met hart en ziel in voor het verbeteren van het toekomstperspectief van hun studenten. Meertaligheid en kennis van elkaars culturen is een belangrijk gegeven hierin. In een kleine straal rondom onze provincie wordt zowel Duits als Frans gesproken, naast Engels als voertaal in diverse bedrijven. Wanneer we met een open blik kijken naar deze enorme potentie, kunnen we een nieuwe dimensie geven aan onderwijs én aan het toekomstperpectief van de studenten. Een eerste stap naar een toekomst vol grenseloze mogelijkheden.

Verzet de grens als school, voor jezelf én voor je studenten. Euregio Onderwijs ondersteunt je op verschillende vernieuwende manieren en is een verrijking voor de reguliere vakken. Het is praktijkgericht; ook trainingen van docenten behoren tot de mogelijkheden.
De contacten die door Euregio Onderwijs ontstaan, zijn daarnaast een enorme plus. Je haalt letterlijk de wereld binnen en vergroot hiermee het respect voor anderen en verhoogt het taalniveau.
Er zijn diverse subsidieregelingen beschikbaar voor Euregio Onderwijs.