Subsidienieuws 2020: Aan de slag met Euregionaal Onderwijs!
09.01.20

De subsidieregeling Euregionaal Onderwijs van de Provincie Limburg maakt dit mogelijk.
De Provincie Limburg wil het onderwijs stimuleren om het voor (toekomstige) werknemers, werkzoekenden en werkgevers vanzelfsprekender én gemakkelijker te maken om over de grens te leren en te werken.

Het onderwijs vormt een hele belangrijke component in het actieplan Grensoverschrijdend Leren en Werken, via de lijn ’Versterken Euregionaal Onderwijs‘. Een goede voorbereiding op de Euregionale arbeidsmarkt begint namelijk in het onderwijs.

 Hoofdstuk 2 van deze subsidieregeling is er op gericht om het Euregionaal Onderwijs te implementeren binnen scholen in het PO en om leerlingen in het VMBO de kans te bieden om hun niveau Duits en/of Frans volgens de internationale normen te laten certificeren.

Hoofdstuk 3 van deze subsidieregeling is erop gericht om scholen in het PO, VO, MBO en HBO te ondersteunen in het op een vernieuwende manier vormgeven van ketensamenwerking / creëren van een doorlopende leerlijn (dus bijvoorbeeld school uit PO met school uit VO, VMBO met MBO of VO met HBO) op het gebied van Euregionaal Onderwijs.

Sluit dit aan bij de doelstellingen van jullie school? Vraag de subsidie aan via de website van de Provincie Limburg, klik hier.