%>
Nieuwe opleiding Gilde International voor mbo-studenten
17.03.21

In Limburg ligt de wereld aan onze voeten en kunnen we Duitsland en België bijna aanraken. We doen er alleen vaak (te) weinig mee, professioneel gezien. Toegegeven, een internationale carrière is niet voor iedereen weggelegd, maar het is te gek als je die ambitie wel hebt. Limburg leent zich hier bij uitstek voor. Gilde Opleidingen springt daarop in met haar nieuwe opleiding Gilde International. Uniek in mbo-land.

Een internationale carrière? Natürlich ist das möglich
Gilde International bereidt studenten voor op een internationale carrière in de Euregio.

Het eerste anderhalf jaar worden de studenten breed opgeleid en volgen ze allerlei vakken van de opleidingen:

  • Retailmanager
  • Assistent-manager Internationale Handel
  • Manager Transport en Logistiek
  • Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker
  • en Leidinggevende International Hospitality.

Ze maken kennis met de Nederlandse, Duitse en Belgische cultuur en dompelen zich onder in de gebruiken van deze landen. Dat doen ze door de drie talen te spreken en door in ieder land stage te lopen en gastlessen te volgen. Verder gaan ze aan de slag met de vaardigheden ondernemerschap, samenwerken en klantgericht denken en handelen. Na achttien maanden breed te zijn opgeleid en te hebben geproefd van de vijf opleidingen, maken ze hun definitieve keuze voor een van de opleidingen. Ze specialiseren zich daarna in die opleiding. 

Gilde International bekijkt of het mogelijk is om in voorkeurslanden van de student certificaten of diploma’s te behalen die internationaal worden erkend. Zo verstevigen de studenten hun positie in het internationale werkveld. Het behalen van het diploma geeft studenten de mogelijkheid om hun vleugels uit te slaan en te gaan werken in de Euregio.

Voor meer informatie, zie het filmpje Gilde International op YouTube.