%>
Grenzeloos aan de slag met Euregionaal Onderwijs
10.11.20

De Provincie Limburg vindt het belangrijk dat leerlingen in het onderwijs zien hoe onmisbaar buurtalen en euregionale cultuuraspecten zijn. Daarom is de Provincie de subsidieregeling Euregionaal Onderwijs 2020-2021 gestart.

Onderwijsinstellingen kunnen met deze subsidieregeling steun van de Provincie krijgen om behaalde Goethe- of DELF-examens mee te financieren. Ook projecten die interculturele thema’s en geschiedenis toevoegen aan het bestaande curriculum komen in aanmerking. Onderwijspartners kunnen nog tot en met 31 juli 2021 aanspraak maken op de subsidieregeling.

Inventarisatie euregionaal onderwijs komt eraan
De Provincie Limburg steunt al enkele jaren onderwijsinstellingen bij het ontwikkelen en implementeren van euregionaal onderwijs. Bijvoorbeeld buurtaalonderwijs en het uitwisselen van leerlingen over de grenzen heen. Gedeputeerde Joost van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport): "Euregionaal onderwijs helpt van jongs af aan nieuwsgierigheid te prikkelen naar de buurlanden. Dat leidt tot het slechten van grenzen en een mooiere, economisch krachtigere en slagvaardigere Euregio."

Binnenkort komt de Expertgroep Euregionaal Onderwijs met een inventarisatie en oproep aan verschillende onderwijsinstellingen. Met als doel om te zien wat de stand van zaken is in euregionaal onderwijs. Deze informatie helpt om te blijven doorgaan met het euregionaal onderwijs en het te helpen ontwikkelen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de expertgroep.

Meer informatie over de subsidie Euregionaal Onderwijs 2020-2021 is te vinden op limburg.nl. Daar staan alle subsidievoorwaarden op een rij.