Lesmateriaal Euregionaal Onderwijs

Kinderen in een grensregio groeien op in een unieke omgeving. Binnen enkele minuten zijn ze in een ander land met een andere taal en cultuur. Dit geeft kinderen naast plezier ook veel kansen later in het leven.
Met buurtaalonderwijs krijgen leerlingen in de grensstreek structureel onderwijs in het Frans of Duits. Er kunnen jaarlijks uitwisselingen plaatsvinden met de partnerschool net over de grens. Kinderen leren elkaar kennen en kunnen vriendjes maken.
De buurtaal kan gegeven worden door een native speaker, maar veel leraren kiezen ervoor zelf Duits of Frans te geven. Ze laten zich dan opleiden op het gebied van de buurtaal en specifieke didactiek.

Via onderstaande buttons heb je toegang tot diverse praktische en direct te gebruiken lesmaterialen voor het primair onderwijs, aansluitend voortgezet onderwijs/VMBO en MBO.

Docent MBO doe mee!
Deel je kennis!

Om de toolkit een succes te laten worden, hebben we jouw hulp nodig. De toolkit moet een kaartenbak worden waar docenten, onderwijsondersteuners en studenten een breed aanbod van opdrachten en voorbeelden krijgen om kennis te maken met onze buurlanden. Heb je als docent een opdracht, project, lesbrief, idee of ervaring die je wilt delen? Mail je input dan naar international@vistacollege.nl. Indien gewenst zal je naam gedeeld worden en kunnen studenten en collegae hun lessen verrijken.
 Alvast bedankt voor je bijdrage!