Scholen zetten zich met hart en ziel in voor het verbeteren van het toekomstperspectief van hun leerlingen. Meertaligheid en kennis van elkaars culturen is een belangrijk gegeven hierin. Vooral in Limburg ligt op het gebied van talen een mooie uitdaging.

In een kleine straal rondom onze provincie wordt zowel Duits als Frans gesproken, naast Engels als voertaal in diverse bedrijven. Wanneer we met een open blik kijken naar deze enorme potentie, kunnen we een nieuwe dimensie geven aan onderwijs. Kinderen willen praktisch bij de hand genomen worden, spelenderwijs met een taal bezig zijn. Ook de cultuur en de mens leren kennen, in contact komen met hun buren en zo grenzen verleggen.

Verzet de grens als school. Euregio Onderwijs ondersteunt je op verschillende vernieuwende manieren en is een verrijking voor de reguliere vakken. Het is praktijkgericht en voorziet bijvoorbeeld in leuke uitwisselings- projecten en in een compleet en praktisch ontzorgingspakket met boeiend lesmateriaal, waarbij je ondersteuning krijgt van een expertise- team. Ook trainingen van docenten behoren tot de mogelijkheden.

De contacten die door Euregio Onderwijs ontstaan, zijn daarnaast een enorme plus. Je haalt letterlijk de wereld binnen en vergroot hiermee het respect voor anderen en verhoogt het taalniveau. Er zijn diverse subsidieregelingen beschikbaar voor Euregio Onderwijs en het predicaat Euregioschool biedt als keurmerk een voordeel bij het werven van leerlingen. Zo ben je toekomstgericht bezig en kun je op een gemakkelijke en leuke manier je onderwijsaanbod verrijken.

Video: Grenzeloos werken
Bel uw expert voor hulp & het ontzorgingspakket!